COLLABORATION:

MASCOLORI x PIETER ZANDVLIET

Mascolori ontwerpt schoen met kunstenaar Pieter Zandvliet

Het is ons opnieuw gelukt mode en kunst met elkaar te verbinden: Samen met kunstenaar Pieter Zandvliet ontworpen wij de limited edition 'Outline' schoen. De schoen Outline is niet meer te koop, nu wel twee andere modellen te koop die in samenwerking met Pieter zijn gemaakt.

Een vriend van het merk en vooral een fantastische kunstenaar. Zandvliet neemt je met zijn werk mee in een bijzondere wereld, waarin eindeloos te ontdekken valt: Met zijn karakteristieke gebruik van kleuren en contouren voegt hij zijn dromen, fantasieën, de dingen om hem heen en zijn verbeelding samen tot schilderijen. Gelaagd en vol verrassingen, met vanuit elke hoek een ander perspectief.

Eerder al beschilderde hij samen met ons schoenen op het North Sea Jazz Festival en stelde hij zijn werk tentoon in de Mascolori Store: “Toegankelijk en kleurrijk werk, vol gelaagdheid en verrassingen. Net zoals onze schoenen”, Jochem Grund (37). Gefascineerd door zijn werk kon een schoen dan ook niet achterblijven: “Zandvliet neemt je mee op een hallucinerende reis. Kleurrijk en extravert dat verhalend en vooral vermakend is. En ook nog eens fantastisch werkt op een schoen”.

Pieter Zandvliet, Mascolori, schoenen, rotterdam, collaboration, kunstenaar, mode, fashion

Pieter Zandvliet

Begonnen met het beschilderen van muren en spuiten van graffiti in de jaren 80. Inmiddels - door zijn typische comic verfstijl, aandacht voor omlijningen en creatieve inbreng bij Galerie Slaphanger (galerie met voornamelijk tentoonstellingen, poëzie lezingen en optredens van amateur kunstenaars) - een gerespecteerde, hedendaagse kunstenaar in de ondergrondse en mainstream art scene.

Geïnspireerd door ontdekkingen en uitwisselingen met kunstenaars van over de hele wereld is het werk van Zandvliet expressief, confronterend, eerlijk en uniek. Zijn gedachten en gevoelens vertaald naar het doek in de vorm van fantasievolle, maar eveneens realistische figuren op contrasterende achtergronden. Zijn werk reist de hele wereld over met het doel zijn creatieve uitingen met zo veel mogelijk mensen te delen.


Outline by Zandvliet

Mascolori brengt mode met kunst samen. Deze schoen is gebaseerd op het werk van mixed media artist Pieter Zandvliet (1969).

Zandvliet tekent al vanaf zijn derde figuurtjes op alles wat los en vast zit. En dat is eigenlijk wat hij nog steeds doet. Met zijn typische comic verfstijl en aandacht voor omlijningen neemt hij je mee op een hallucinerende reis.

Zijn dromen, fantasieën en de dingen om hem heen samengevoegd tot schilderijen. Een extraverte, Pop Art-stijl die verhalend en vooral vermakend is. Nu door Mascolori op een limited edition schoen gezet met een beperkte oplage van 100 genummerde stuks.

Pieter Zandvliet Outline by Zandvliet
€ 249,00

Pieter Zandvliet Pieter Zandvliet
€ 249,00

Foto's Event