Sluiten

Winkelmand

Dichtbij
Zoeken
Dichtbij

Creëer een account

 

Markthal-kunstwerk ‘Horn of Plenty’ opnieuw inspiratie voor schoen

De eerste Mascolori Collab is geweest met Arno Coenen en Iris Roskam in 2014. De Markthalschoenen kwamen direct in het nieuws en werden met plezier gedragen door onder anderen de Markthal-architect Winny Maas en toenmalig wethouder Hugo de Jonge. De Markthal is sinds 1 oktober 2014 dé plek in Rotterdam voor verse producten. Op het plafond van de boogvormige hal is de indrukwekkende ‘Horn of Plenty’ van ruim 11.000 m2 gemaakt door team Coenen: Een - volgens Roskam - psychedelisch kunstwerk dat je klein en nietig laat voelen tegenover het natuurgeweld.
Winkel, Amsterdam, Rotterdam, Schoenen, Mascolori
Winkel, Amsterdam, Rotterdam, Schoenen, Mascolori

De Markthal

Het kunstwerk is een print ter grootte van twee voetbalvelden, oftewel 11.000 vierkante meter. Dit alles vormt een overweldigend, kleurrijk geheel dat de illusie wekt dat je dwars door de architectuur van de Markthal naar de hemel kijkt met bloemkolen als wolken en producten die uit de lucht vallen: Volgens de makers een verering van de natuur en ode aan het heelal.
Winkel, Amsterdam, Rotterdam, Schoenen, Mascolori

Arno Coenen en Iris Roskam

Arno Coenen (1972) is computer- en mozaïekkunstenaar en Iris Roskam (1976) is glaskunstenaar. Samen maakt het kunstenaarsechtpaar barokke kunst voor buiten het museum. Met uiteenlopende media van videokunst en 3D-animatie tot glasramen en mozaïek maken zij werken - geroemd in zowel binnen- als buitenland - die vaak aansluiten bij hedendaagse subculturen, jongerencultuur en populaire cultuur. “Plekken waar geen kunst is, worden als enorm saai en deprimerend ervaren”, vertelt Coenen. Zowel Mascolori als het duo maken kunst in de echte wereld, voor een echt publiek. Buiten de officiële en gesloten wereld van musea en galeries, maar middenin de maatschappij: “De bijna on-Hollandse expressiviteit van de schoenen van Mascolori, dat kenmerkt ons werk ook. Alle sluizen worden open gezet: Van creativiteit tot kleur en vorm”, voegt Roskam toe.