COLLABORATION:

MASCOLORI x KUNSTENAARSBAL


GETATOEËERDE SCHOENEN OP HET KUNSTENAARSBAL 2016

Mascolori stond in 2016 als één van de acts op het Kunstenaarsbal: Een uniek multidisciplinair festival waar kunst, muziek en beleving samenkomen. 8 zalen, waarbij die van het schoenenmerk in het teken stond van het tatoeëren van schoenen.

Creatieve missie
Een dag en nacht in de Stadsschouwburg Amsterdam vol beeldende kunst, fotografie, performance, theater, film, dichtkunst, audiovisuele kunst, muziek en meer.

In 2016 de derde en volledig uitverkochte editie en voor Mascolori dé plek om creativiteit en mode samen te brengen. Hoe? Met het tatoeëren van schoenen!

Het bal brengt door middel van een gigantische groepsexpositie een groot publiek in aanraking met kunst, in al zijn vormen. Een missie waarin Mascolori zich volledig kan vinden. Want kunst hoort niet alleen thuis in de reguliere musea en galerieën, maar moet juist versmolten worden met onze hedendaagse levensstijl en onderdeel zijn van onze persoonlijkheid: Kortom, het moet op schoenen.

Mascolori, Kunstenaarsbal, creatief, Rotterdam, Mascolori, schoenen, herenschoenen

Getatoeëerde schoenen

In de ronde zaal van de Amsterdamse Schouwburg was de hele nacht de aandacht volledig gericht op het centrale middelpunt van de ruimte: De uitgesproken kunstenaars Karim Bahri en Risk Wodas die met inkt hun eigen, unieke stijl op een aantal Mascolori’s tatoeëerden.

Een bijzonder project met een fantastische avond en vooral schoenen als resultaat. Dit smaakt dan ook naar meer: Natuurlijk blijf je hier en op onze social media op de hoogte!

De Kunstenaars

Karim Bahri
Een autodidact illustrator, bekend om zijn gedetailleerde werk: Realistische kunst waarbij hij graag de techniek Pointillisme gebruikt. Soms op papier, maar vooral op de menselijke huid.

In zijn tekeningen is een persoonlijke stijl te ontdekken die omschreven kan worden als sierlijk, onorthodox en geïnspireerd door claire obscure.

Ondanks het nooit zijn droom was tatoeëerder te worden, maakte hij van zijn hobby zijn werk waarbij hij zich enkel richt op designs die trouw zijn aan zijn persoonlijke stijl. Hierdoor is hij wel op zoek naar een nieuwe hobby.

Klik hier voor meer info en volg Karim op Instagram via @zona_rosa

Mascolori, Kunstenaarsbal, creatief, Rotterdam, Mascolori, schoenen, herenschoenen

Mascolori, Kunstenaarsbal, creatief, Rotterdam, Mascolori, schoenen, herenschoenen

Risk Wodas
Begonnen als kleine jongen met het spuiten van graffiti waardoor hij zijn interesse voor kunst ontwikkelde. Doordat hij zich tijdens zijn opleiding aan het Grafisch Lyceum Rotterdam veel bezig hield met schilderen en tekenen, ontdekte hij zijn passie voor tatoeëren.

Vandaag de dag is hij één van Rotterdams finest tattoo artists, met onder andere zijn eigen serie shirts met exclusieve en handgemaakte prints in Witchcraft thema: That WODAS First Drop.

Klik hier voor meer info en volg Risk op Instagram via @riskwodas

Foto's Kunstenaarsbal