Sluiten

Winkelmand

Dichtbij
Zoeken
Dichtbij

Creëer een account

 

25 jarig bestaan Hotel New York Rotterdam inspiratie voor jubileumschoenen

Hotel New York Rotterdam bestaat 25 jaar en dat vraagt om een feest. En dat vieren wij niet alleen met een fles champagne maar ook met een bijzondere samenwerking. Samen met Roel Dusseldorp (General Manager van Hotel New York) hebben wij niet één maar twéé modellen ontworpen. De Limited Edition-variant heeft een mintgroene kleur die ontleend is aan de kleur van de torens van Hotel New York. De schoenen zijn met gouddraad geborduurd. Op de rechter schoen is een kaart van West-Europa te zien met daarin Rotterdam uitgelich. Op de linker schoen staat een kaart van Noord- Amerika waar New York is uitgelicht. Op de hiel zijn de symbolen van Hotel New York geborduurd. Op de linker zijde de wimpel en op de rechter zijde de Windvaan.

Hotel New York Rotterdam

Rotterdams meest iconische hotel. Hotel New York Rotterdam. Het hotel werd geopend in 1993 en het gebouw staat al sinds 1901 op de Kop van Zuid te schitteren. De geschiedenis van het gebouw loopt ver terug.

Hotel New York Rotterdam

Tot de eeuwwisseling van 1900 werden ongeveer een half miljoen mensen vervoerd van Rotterdam naar New York. In de periode 1901-1917 werd het directiegebouw van de Holland Amerika lijn gebouwd op de Wilhelminapier door de architecten Muller, Droogleever Fortuyn en Van der Tak. Het gebouw heeft terecht de status van rijksmonument. Op 8 november 1971 voer de Nieuw Amsterdam II als laatste uit vanaf de pier.