COLLABORATION:

MASCOLORI x BAS VAN BEEK

 

Bas van Beek, Mascolori, schoenen, rotterdam, collaboration, kunstenaar, mode, fashion

Bas van Beek Sneakers

Dit zijn de waanzinnige sneakers die in samenwerking met Bas van Beek tot stand zijn gekomen. Drie modellen in totaal; Embroidered Droplets, Embroidered Stream en Embroidered Eclection. Ware kunstwerken, die ook heerlijk zitten. 


Embroidered DropletsEmbroidered Stream


Bas van Beek, Embroidered Forest by Bas van Beek, Mascolori Embroidered Eclection


 

Pracht und Prinzip

Mascolori heeft bijgedragen aan de tentoonstelling Pracht und Prinzip die ontwerper én kunstenaar Bas van Beek met het Van Abbemuseum tot stand heeft gebracht. Van Beek vertaalt de ontwerpprincipes van Bauhaus en Wiener Werkstätte naar 2016 en heeft in Mascolori een partner gevonden. De denkwijze van zowel van Beek als Mascolori passen als geen ander bij elkaar en een samenwerking was een logische volgende stap.

De samenwerking resulteert in twee prachtige schoeisels, de embroidered forest en embroidered illusion, waarop diverse patronen uit de Pracht und Prinzip tentoonstelling terug te vinden zijn door leer te printen en vervolgens ook te borduren. Er ontstaan intrigerende schoenen, die een lust zijn voor het oog.

 

Bas van Beek

‘Het leek mij aardig dat de patronen die ik heb ontworpen voor de tentoonstelling ook buiten de context van het museum te zien zijn en misschien nog wel belangrijker te dragen. Mascolori was voor mij uiterst geschikt. Nog maar een paar maanden geleden heb ik een e-mail gestuurd met de vraag of ze interesse hadden om de patronen te gebruiken. Na 5 minuten belde Jochem op voor een afspraak. Binnen 3 maanden tijd waren de eerste samples al binnen. Dat is een prestatie van formaat’, aldus Bas van Beek.

Lees hier meer over van Beek.

 
 
 

De Embroidered Illusion en Embroidered Forest

Van zaterdag 24 september tot en met zondag 6 november 2016 waren de ontwerpen van Pracht und Prinzip te vinden op verschillende plekken in de nieuwbouw van het Van Abbemuseum. Tijdens de Dutch Design Week, van 22 tot en met 30 oktober 2016, was Mascolori aanwezig om de producten toe te lichten. De schoenen van Mascolori zijn ook te koop in de museumshop.

Wil jij ze een mooi plekje kunnen geven in je schoenenkast? Dan kan je hier de schoenen kopen!.


Embroidered Illusion

Bas van Beek, Embroidered Forest by Bas van Beek, Mascolori Embroidered Forest